سبک روستیک این روزها طرفداران بسیاری پیدا کرده است. یکی از طراحی‌های پرطرفدار در این سبک، طراحی ویلا روستیک است. طراحی ویلا با این سبک، بسیار حس خوشایندی به همراه خواهد داشت. البته نکات و بررسی‌هایی در زمینه طراحی ویلا و ساختمان در این سبک خاص وجود دارد. بنابراین در این مقاله ضمن آشنایی بیشتر با سبک روستیک، در رابطه با طراحی ویلا و ساختمان‌هایی با این سبک نیز بحث خواهیم کرد. اگر شما یکی از طرفداران سبک روستیک هستید و یا به دنبال سبکی خاص و جذاب برای طراحی ویلا شخصی تان می‌گردید، این مطلب را از دست ندهید.

معماری؛ منشا ایده و ویژگی‌ها

سبک روستیک در واقع به سبک ییلاقی اطلاق می‌شود. سبک روستیک الهام گرفته از سبک خانه‌های روستایی و نیز خانه‌های جذاب ییلاقات است. به همین سبب، این سبک به سبک روستایی نیز معروف است. در طراحی ساختمان‌هایی با این سبک، فضای ظاهری خارجی و یا داخلی یک ملک روستایی نمایش داده می شود. بنابراین شاخصه اصلی این سبک، بی‌تکلف بودن آن است. در واقع با حضور یافتن در یک بنا با اصول معماری روستیک، می توانید بدون دغدغه، خود واقعی‌تان باشید!

روستیک لازم است؟

طراحی و ساخت ویلا همواره طرفداران خاص خود را داشته است. اما امروزه با گسترش شهرنشینی به شمار این طرفداران اضافه شده است. ویلاها بر اساس تعامل بیشتر انسان با طبیعت ساخته می‌شوند و خب چه کسی دوست ندارد که اوقات فراغت خود را در آرامش و به دور از هیاهوی شهر سپری کند؟! ویلاهای روستیک، ویلاهایی با با طراحی گرم و صمیمی هستند. این ویلا‌ها برای دورهمی‌های آخر هفته همراه دوستان و خانواده بسیار مناسب هستند.

طراحی ویلا روستیک
طراحی ویلا

از مزایای داشتن ویلا در جوار طبیعت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهره‌مند شدن فضای آرامبخش طبیعت که برای استراحت در آخر یک هفته شلوغ مناسب است.
  • دور شدن از آلودگی‌ هوا و آلودگی‌های صوتی شهر
  • بهانه‌ای برای دورهمی و گردهمایی با دوستان، خانواده و آشنایان فراهم می‌کند.
  • جهت ایجاد تنوع در سبک زندگی روزمره، یک ایده عالی است

نکات طراحی ویلا روستیک

در طراحی ویلا باید امکان لمس زیبایی‌های طبیعت و بهره‌مندی از پتانسیل و ویژگی‌های آن فراهم باشد. هر چقدر دسترسی به این امکانات بیشتر فراهم شود، طراحی ویلا ارزشمندتر می‌شود. اما این نکات اساسی شامل چه مواردی می‌شوند؟ارتباط مستقیم و نزدیک ویلا با محیط طبیعی الزامی است. فراموش نکنید که هدف از ساخت ویلا، ارتباط و نزدیکی بیشتر با طبیعت است.اصول طراحی ویلا با یک خانه معمولی متفاوت است. در طراحی یک ویلا در دامن طبیعت و به سبک روستیک باید به همه پتانسیل‌ها و شرایط ان محیط آگاه باشید. بنابر این بهره‌مند شدن از پتانسیل‌های ذاتی محل ساخت ویلا، در طراحی ویلا روستیک از اهمیت بالایی برخوردار است.

به دلیلی که در مورد قبل ذکر کردیم، کمک خواستن از یک معمار و یک طراح مسلط به طراحی ویلا روستیک در منطقه جغرافیایی مورد نظر شما بسیار اهمیت دارد. اگر می‌خواهید نتیجه خوب و رضایت‌بخشی در این زمینه کسب کنید، بهتر است کار را به متخصص آن بسپارید.هدف اول در ساخت هر سازه‌ای باید ارتقا کیفیت و بهبود سبک زندگی ساکنین آن باشد. بنابراین پیش از اقدامات اولیه برای ساخت ویلا باید تمام جوانب آن برای یک زندگی ایده‌آل، راحت و ساکت سنجیده شود.از مطابقت فرم و عملکرد سازه خود اطمینان حاصل کنید.

متریال‌های کاربردی برای طراحی ویلا روستیک

بیشتر موارد به کار رفته در این طراحی ویلا روستیک ، با الهام گرفتن از طبیعت به نمایش درآمده‌اند. بنابراین چوب نقش عمده و ویژه‌ای در این سبک ایفا می کند. و همانطور که گفتیم این سبک بی‌تکلف، بیشتر طرفدار استفاده از چوب‌های خام و رنگ نخورده است. به جز چوب، سایر عناصر طبیعی هم در این سبک معماری به چشم می‌خورند. تمامی این عناصر برای پیروی از سبک، به صورت طبیعی و خام استفاده می‌شوند. اکنون کاملا واضح است که در قدیم الایام چرا روستاییان بیشتر از شهرنشینان به این سبک تمایل داشته اند.

طراحی نما
طراحی ویلا به سبک روستیک

اصول طراحی ویلا روستیک

اصل اول طراحی ویلا روستیک ساده است؛ از زیبایی‌های طبیعی استفاده کنید تا آسایش، زیبایی، سادگی و گرما را به ساختمان خود وارد کنید. اما خودتان را مقید به رعایت نکات خاص و ژورنالی ندانید. در طراحی ویلا روستیک دست شما برای انتخاب‌های گوناگون باز است. در واقع رسالت اصلی این سبک راحتی و بی‌تکلف بودن ساکنین آن است. کافی است در ساختن ویلا با سلیقه خودتان و در سبک روستیک، اصول اولیه و پایه را رعایت کنید. سایر موراد می‌توانند مطابق سلیقه شما تغییر کنند تا فضای دلخواه‌تان را رقم بزنند.

مراحل ساخت و طراحی ویلا روستیک

اصول طراحی ویلا تنها منحصر به نمای داخلی و خارجی آن نیست. محوطه سازی، طراحی فضای سبز، استخر، محیط بازی، کاشتن گل و گیاه، ایجاد چشم‌انداز و … نیز همگی از اصول طراحی یک ویلا به شمار می‌آیند. بنابراین بهتر است همگام با ساخت محوطه اصلی ویلا، به ساخت محوطه آن نیز بپردازید تا این دو از لحاظ فرم و ساختار با یکدیگر مطابقت داشته باشند.

دیدگاهی یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *