برای آنکه بتوانید ویلا و یا خانه باغ سنتی داشته باشید، باید از طراحانی استفاده کنید که آشنایی کامل به معماری سنتی ایرانی داشته باشند، در غیر این صورت ممکن است فضاها و یا نمای ویلا از هماهنگی کامل برخودار نباشند.
ما در آژند سازه همواره از کارفرمایانی که تمایل به حفظ ارزش‌های معماری اصیل ایرانی در پروژه‌های خود دارند، به خوبی استقبال می‌کنیم؛ چرا که تنها در صورت وجود تقاضا است که عرضه‌ای ایجاد می‌شود؛ این بدین معنی است که وقتی تقاضا برای طراحی ویلا سنتی یا ویلا سنتی ایرانی وجود داشته باشد، راه پیشرفت و گسترش معماری اصیل ایرانی در قالب طرح‌هایی نو و در عین حال دارای ویژگی‌ها و المان‌های معماری سنتی ما باز می‌شود .

طراحی ویلای سنتی چه اصولی دارد؟

طراحی ویلای سنتی در هر کشوری متفاوت میباشد و از قواعد متفاوتی طراحی و اجرا خواهد شد و نیازمند شناخت آن محله و شهر را دارد، در این مقاله بیشتر با طراحی ویلا سنتی ایرانی آشنا خواهیم شد .
در ویلا سنتی شمال بیشتر از قواعد معماری قدیمی ایرانی استفاده می‌شود و تنها اسم فضاها تغییر کرده، برای مثال می‌توان گفت در معماری ویلای سنتی ایرانی قدیم از فضاهایی همچون اندرونی، بیرونی، هشتی، آب انبار و … استفاده می‌شد، حال این فضاها وجود دارند ولی به اسم دیگری همچون نشیمن، پذیرایی، پیش ورودی و
در ویلای سنتی نیز فضاها به سه دسته‌ی اصلی تقسیم می‌شوند.

  • فضاهای خصوصی
  • فضاهای نیمه خصوصی
  • فضاهای عمومی

از جمله نکاتی که باید در طراحی ویلای سنتی به آن دقت کرد، هماهنگی و هارمونی بین فضاها و نماهای داخلی و خارجی باید رعایت شود، این به این معناست که نمی‌توان نمای ویلا سنتی شمال را به صورت سنتی طراحی کرد ولی در داخل آن از طراحی کلاسیک استفاده کنیم، چرا که باعث دوگانگی در فضا می‌شود.

نوع طراحی معماری سنتی معماری درون گرا است . درونگرا بودن طراحی به این معناست که کل ساختمان حول محور مرکزی است، برای مثال می‌توان از حیاط مرکزی در محوطه استفاده کرد و ساختمان را حول آن اجرایی کرد و یا فضای نشیمن را به عنوان فضای مرکزی در نظر گرفت و تقسیم فضا از آن قسمت باشد.برای طراحی یک باغ ویلا سنتی باید به مواردی توجه کرد، از جمله این موارد می‌توان به اقلیم غالب محل، متراژ اصلی زمین، نوع خاک، متریال‌ها، بودجه‌ی کارفرما، قواعد طراحی در آن شهر یا محل و سلیقه‌ی کارفرما اشاره کرد.بعد از طراحی داخلی و نمای خارجی ویلای سنتی باید اقدام به گرفتن پروانه و جواز ساخت ویلا در آن محله یا شهر کرد.
از جمله مواردی که باید در طراحی ویلا سنتی شمال گذاشته شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد، در واقع این موارد شاخصه‌های شناخت خانه باغ سنتی به حساب می‌آید.

  • بازشوهای بزرگ
  • پنجره‌های با شیشه‌های رنگی
  • آب نما یا حوضچه
  • مصالح‌های بوم‌آورد
  • ایوان یا بالکن‌های بزرگ

محور تقارن

ویلا سنتی ایرانی
ویلا سنتی در شمال

محوطه سازی فضای سبز در باغ ویلا ایرانی

طراحی فضای سبز متناسب با اقلیم منطقه در محوطه باغ ویلا، یکی از اصول مهم طراحی باغ ویلا به سبک سنتی است. محوطه باغ ویلا، فضای مناسبی برای کاشت انواع نهال، بوته و درختچه‌ها و گل و گیاهان تزئینی است. در طراحی فضای سبز باغ ویلا می‌توان از تعادل متقارن یا نامتقارن بهره گرفت و بر جذابیت آن افزود. محوطه سازی فضای سبز در کنار حوض، استخر و آبنما در باغ ویلا، فضایی دلنشین و چشم نواز ایجاد می‌کند و آن را به مکانی مناسب برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت خانواده تبدیل می‌کند.

نمای ویلای سنتی ایرانی

نکته‌ی مهم در طراحی نمای ویلای سنتی این است که باید  ساختمان، ساختمانی مدرن و القاکننده‌ی معماری ایرانی سنتی باشد، برای این کار می‌توان از متریال‌ها و یا رنگ‌هایی که در معماری ایرانی بیشترین رواج را دارند استفاده کرد، در ادامه بیشتر با انواع این مصالح و رنگ‌ها آشنا می‌شویم.در نمای ویلای سنتی ایرانی از مصالحی همچون کامپوزیت یا سمنت برد استفاده نمی‌شود، بلکه بیشتر از مصالح بوم‌آور استفاده می‌شود، از جمله این مصالح می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • آجر
  • سنگ
  • چوب
  • سیمان

این در حالی است که از آجر و سیمان بیشتر از دیگر مصالح استفاده می‌شود و یکی از دلایل وفور این مصالح در ایران است.
در گذشته نمای ساختمان یا ویلای سنتی به صورت ملاتی اجرایی می‌شد، اکنون می‌توان از روش خشک نیز برای اجرای نمای ویلایی استفاده کرد، در این روش کمترین پرتی مصالح به وجود می‌آید و از مقاومت و سرعت اجرایی بالایی برخوردار هستند.

عناصر مهم در معماری سنتی

استفاده از عنصر آب

حوض آب و آبشار از جمله مهم‌ترین نمادهای سبک معماری سنتی هستند که آلودگی صوتی را از بین می‌برند و روح تازه‌ای به فضای باغ ویلا می‌بخشند. ایجاد استخر در محوطه باغ ویلا ایرانی نیز بسیار متداول و پرطرفدار شده است؛ وجود استخر، فضا را آرامش‌بخش کرده و بسیار طبیعی به نظر می‌رسد. در اغلب خانه های قدیمی و باغ های ایرانی همیشه حوض وجود داشته است، استفاده از حوض یا حوضچه با توجه به فضا در طراحی باغ ویلا سنتی، فضای ویلا را دلنشین تر و سنتی تر می‌کند، می توانید برای تغییر در فضا از آب‌نما در وسط حوض نیز استفاده کنید. حوض ها شناسنامه باغ ویلا سنتی هستند و در ابعاد و اشکال مختلفی طراحی و ساخته می شوند، معمولاً در معماری قدیم ایران حوض ها به صورت گرد، بیضی یا مربع شکل طراحی می شدند. رنگ حوض اما معمولاً فیروزه ای رنگ است، رنگ فیروزه ای تداعی گر بافت سنتی و قدیمی در فضای ویلا است

ساخت شاه نشین یا بهارخواب در طراحی باغ ویلا سنتی

شاه نشین، اتاقی بزرگ با شیشه‌های رنگارنگ است که عموماً با آینه‌کاری ظریف و کاشی‌کاری زیبا تزئین می‌شود. در گذشته، اغلب عمارت‌های باشکوه و خانه‌های سنتی اصیل ایرانی دارای شاه نشین بوده‌اند و برای میزبانی از مهمان‌ها در مراسم و رویدادهای خاص از آن استفاده می‌کرده‌اند.

ساخت و طراحی شاه نشین در باغ ویلا که معمولاً سقف آن گنبدی شکل بوده و در ارتفاع بالایی قرار می‌گیرد؛ حال و هوایی اصیل و باشکوه به فضا می‌بخشد.همچنین نوری که از شیشه‌های رنگی به محوطه شاه نشین تابیده می‌شود فضا را بسیار درخشان و روح‌بخش می‌کند.

استفاده از پنجره‌های رنگی و مشبک در نمای ساختمان ویلا

معماران و طراحان اصیل ایرانی، به تأثیر نور و روشنایی بر سلامت جسمی و روانی واقف بوده‌اند؛ به همین دلیل، پنجره عمارت‌ها و خانه‌های سنتی و اصیل ایرانی را بزرگ، مشبک و با شیشه‌های رنگی طراحی نموده‌اند.امروزه نیز در ساخت باغ ویلا سنتی، استفاده از پنجره‌های مشبک و رنگارنگ و پنجره‌های چوبی مدرن بسیار محبوب و پرطرفدار است. علاوه‌بر‌آن، در طراحی باغ ویلا سنتی از پنجره‌های ارسی مشبک که به شیوه سنتی، با فشاردادن آن‌ها به بالا و پایین، باز و بسته می‌شوند، نیز استفاده می‌شود.شیشه های بزرگ رنگی که با بازتاب نور فضایی فوق العاده دیدنی و زیبا را ایجاد میکنند و نور در ویلا را افزایش می دهند و فضای شاداب تری را ایجاد میکنند.

هزینه طراحی و ساخت ویلای سنتی چقدر است؟

برای برآورد هزینه‌ی طراحی و اجرای ویلای سنتی باید به چند مورد تاثیرگذار در قیمت آن توجه کرد، با آگاهی از این عوامل می‌توانید هزینه‌ی ساخت خانه باغ سنتی خود را حتی قبل از شروع اجرای ویلا محاسبه کنید و بودجه‌ی خود را مطابق با آن تعیین کنید، در این بخش از مقاله به برخی از موارد تاثیرگذار در قیمت طراحی و اجرای ویلای سنتی می‌پردازیم.

  • متراژ زمین
  • نوع متریال استفاده شده
  • آب و هوای و اقلیم غالب در محل پروژه
  • توپوگرافی زمین (نوع زمین)
  • نحوه‌ی اجرای مصالح
  • جنس المان‌های استفاده شده در ویلا
  • ضخامت متریال
  • ارتفاع ساختمان و تعداد طبقات استفاده شده در ویلا
  • نوع و جنس اتصالات پشتیبان در اجرا

هزینه طراحی ویلا در آژند سازه از متر مربعی ۱۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و حال برای ساخت ویلا سنتی ایرانی هزینه بسته به عوامل گفته شده ممکن است متغیر باشد ولی به طور کل هزینه ساخت ویلا در  آژند سازه از متر مربعی ۶ میلیون تومان شروع می‌شود. شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت‌های دقیق ساخت ویلای خود با شماره‌های موجود در سایت تماس بگیرید،

دیدگاهی یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *